Värmland på Emigrantmässa i Nederländerna | Region Värmland

Värmland på Emigrantmässa i Nederländerna

[PRESSMEDDELANDE] Projekt Attraktiva Värmland arrangerar Värmlands deltagande vid Emigrantmässan i Utrecht, Nederländerna, 11-12 februari 2012.

Vår medverkan syftar till att locka fler nederländare att flytta till och/eller starta företag i Värmland. Varje år emigrerar 133 000 nederländare och denna mässa besöks av cirka 11 000, av vilka nästan hälften är intresserade av att flytta till Skandinavien.
Värmland har varit representerat vid Emmigrantmässan under ett flertal år och den gemensamma profileringen är viktig för Värmland. Erfarenheter från tidigare års mässor visar att många av mässbesökarna har ingående frågor kring livet i Värmland och hur man går tillväga för att hitta ett jobb eller starta ett företag här. En förhoppning är att hitta flyttintresserade med sådan kompetens som är svårt att hitta i Värmland, för att stötta de värmländska företagen och offentliga organisationerna med kompetensförsörjning.
Vi har tagit fram en broschyr om Värmland på nederländska och kommer också att genomföra seminarier om Värmland. Medverkar i årets värmländska monter gör: Arvika kommun, Eda kommun, Karlstads kommun, Munkfors kommun, Sunne kommun, Torsby kommun, Region Värmland, Landstinget i Värmland som söker specialistläkare, EURES/Arbetsförmedlingen och Tågmark din mäklare. Bland representanterna finns såväl politiker och tjänstemän från kommunerna som immigranter från Nederländerna som kan berätta om sina erfarenheter av att flytta till Värmland.
– Vi kommer att fokusera på att visa upp vad Värmland har att erbjuda vad gäller möjligheten att starta företag, lediga jobb och framtidsyrken samt bostäder. Nu ser vi fram emot många givande samtal och lika stort intresse som förra året! säger Madeleine Norum, projektledare för Attraktiva Värmland.
Välkommen på pressträff
Onsdag 25/1 kl 15.30
Konferensrum Navigatören, vån 3, Region Värmland Lagergrens gata 2, Karlstad
Vid pressträffen ges möjlighet att träffa flera av de som skall medverka och representera Värmland på mässan.
Kontakt
Stefan Westling, kommunikatör projektet Attraktiva Värmland
E-post: stefan.westling@regionvarmland.se
Tel. 054-701 11 22