Kursen Fältbiologi och naturvård firar 20-årsjubileum | Region Värmland

Kursen Fältbiologi och naturvård firar 20-årsjubileum

[PRESSMEDDELANDE] Kursen Fältbiologi och naturvård på Ingesunds folkhögskola har pågått i 20 år. Det ska firas med sammankomst, öppna föreläsningar för allmänheten och exkursion, lördag den 21 april och söndag den 22 april.

– Kursen har länge varit en del av skolans kursutbud och många av våra lärare och gästlärare har stor kunskap inom området. Vi tänkte dela med oss lite av det, nu när vi firar 20 år, säger Anders Ljunggren, kursansvarig.
Under lördagen bjuder vi på en tillbakablick från kursen för f d kursdeltagare och på eftermiddagen kommer det att vara föreläsningar öppna för alla som vill komma.
Sebastian Kirppu, Länsstyrelsen i Dalarna, en av föreläsarna, är med på tidningen Miljöaktuellts lista över Sveriges 100 miljömäktigaste och han kommer att prata på temat sanningen om den svenska skogens ekologi. Även vargens väg till Värmland, forskning på vandrande fisk samt hydrologi kommer att avhandlas.
– Vi hoppas att detta är ett varierat utbud som kommer att intressera många.
Under söndagen kommer en exkursion vid Sälboda Gård att genomföras. Bo-Erland Johansson, Skogsstyrelsen, tidigare kursdeltagare på Fältbiologikursen, leder exkursionen till visningsområdet. Han kommer att berätta om hur vattnet i landskapet avgör hur körskador skall minimeras.
Fullständigt program för dagarna och vägbeskrivning finns på vår hemsida www.ingesund.se.
Media hälsas välkomna att delta både under föreläsningarna och exkursionen, kontakta skolan så noterar vi er.

Kontakt
Anders Ljungren, lärare Fältbiologi och naturvård
Telefon: 0570- 385 65, 0761-332 059
Margaretha Ström, marknadsföringssamordnare
Telefon: 0570- 385 61, 070- 214 16 36