Pressinbjudan: Barn dansar för barn | Region Värmland

Pressinbjudan: Barn dansar för barn

[PRESSMEDDELANDE] Kursdeltagare från Kristinehamns folkhögskolas danshandledarutbildning visar upp resultaten av deras praktik i dans för barn och unga. Tillsammans med elever från år 1 till och med år 6 från tre olika skolor i Kristinehamn har de skapat danskonst som nu ska framföras.

Under några månader har ca 160 elever från år 1-6 dansat med åtta danshandledare från Kristinehamns folkhögskola. Nu är det dags att mötas och visa varandra och andra vad de har lärt sig.
– Vi har koreograferat en dans utifrån våra idéer och med inslag av deras improviserade rörelser, säger Sandra Jonsson, kursdeltagare.

Fredag den 25 maj ska resultatet visas upp på Norra torget i Kristinehamn för alla som vill komma samt andra skolklasser.
– Det ska bli väldigt kul att få se det färdiga resultatet, säger Sandra Jonsson.

Media hälsas välkomna att delta.

När? 25 maj, kl. 10.
Var? Norra torget, Kristinehamn.

Kontakt
Carina Persson, danslärare
Telefon: 0550 – 392 59

________________

Dans, ledarutbildning och kompetenscentrum kring kognitiva funktionsnedsättningar är profileringen för Kristinehamns folkhögskola. Eget skapande under eget ansvar är viktiga ledord. Skolan är centralt belägen i Kristinehamn och erbjuder både närundervisning och flexibla distansstudier.
www.kristinehamn.fhsk.se