Värmländska konsthantverkare ställer ut i Oslo | Region Värmland

Värmländska konsthantverkare ställer ut i Oslo

[PRESSMEDDELANDE] I utställningen 22 visar fyra konsthantverkare från Värmland under en månad sina alster på Kunstristen Galleri, mitt i centrala Oslo. Verken är gjorda av två textila konsthantverkare och två keramiker från två olika konsthantverkskooperativ i Värmland. Evenemanget öppnar lördagen den 10 augusti och kan ses av Osloborna dygnet runt fram till den 8 september. Detta är ett samarbete mellan Region Värmland och Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus.

Kunstristen Galleri nyöppnades i januari 2013 och drivs av Norske Kunsthåndverkere Oslo og Akershus. Region Värmland har med stor ära tagit accepterat förfrågan om att göra den första utställningen med värmländskt konsthantverk på galleriet. Utställningen är en uppföljning på det värmländska gästspelet Kulturtriathlon hösten 2012 i Oslo.
I utställningen medverkar Kerstin Löfgren och Anders Fredholm från Arvika konsthantverk och Hildegun Martinsen Jones och Steven Jones från Konsthantverkarna i Karlstad.
Kerstin Löfgren, textil konsthantverkare och formgivare visar sina senaste stickade tröjor och sjalar, inspirerade av 50-talsdesign och mönster. Hildegun Martinsen Jones, textilkonstnär ställer ut textila målade bilder.
Keramikern Anders Fredholm visar fat där han experimenterat och fått oväntade effekter genom att stämpla mönster i olika skikt på sin keramik. Steven Jones har arbetat med formen i sina platta tekannor. Tekannorna har fått liv genom att saltglaseras och brännas i vedugn.

Tid: 10 augusti – 8 september 2013
Vernissage: Lördag 10 augusti kl 12-15
Plats: Kunstristen Galleri, Oslo

Kontaktperson:
Kajsa Lundin, projektledare för näringsutveckling i slöjd och hantverk
Tel: 054-701 10 51
kajsa.lundin@regionvarmland.se