En föreställning – ett drömsommarjobb | Region Värmland

En föreställning – ett drömsommarjobb

[PRESSMEDDELANDE] Att arbeta med en professionell koreograf var 20 gymnasieungdomars dröm. De kommer från hela Sverige och Norge och deras dröm har nu blivit verklighet. Tillsammans med koreografen Carl Olof Berg berättar de i dansföreställningen Drömsommarjobbet om just drömmar, om hur de och våra kroppar värderas idag och om framtiden.

Drömsommarjobbet är sommarpraktik för gymnasieungdomar från Värmland, Falun, Blekinge, Kalmar och Nord-trøndelag i Norge och anordnas av Kulturcentrum. Genom sommarpraktiken får dessa ungdomar en inblick i yrket som dansare.
Under fyra veckor är schemat fullspäckat av fysisk träning, repetitioner och lunchdisco som en del av praktiken. I jobbet ingår det även att vara med och skapa föreställningen samt samtala kring dans som yrkesidentitet och om hur arbetsmarknaden ser ut idag. Detta resulterar i en dansföreställning för allmänheten och det är nu dags för premiär.
I år handlar den drygt tjugo minuter långa föreställningen om just drömjobbet och om samhället vi lever i. ”Den handlar om drömmar och om hur mycket arbetet som du lägger ner på dem egentligen är värt” säger koreografen Carl Olof Berg.
Drömsommarjobbets föreställningar går att se vid flera tillfällen. Den 16-19 juli på Stora torget klockan 12:00 och 14:00. Föreställningen hålls också den 16 juli klockan 18:00 på garagetaket på Orrholmen samt den 17 juli klockan 18:00 i Kronoparkens centrum.

TID: onsdag den 16 juli, 2014, kl 12:00
PLATS: Stora torget, Karlstad

KONTAKT:
Carl Olof Berg, projektledare och koreograf
+46 707-200 200, post@carlolofberg.com
Anna Nilsson, koordinator,
+46 54-701 10 70, anna.nilsson@regionvarmland.se

FAKTA: Kulturcentrum är en del av Region Värmland. Där ingår det som tidigare hette Dans i Värmland, Film i Värmland, Länsbiblioteket i Värmland, Slöjd i Värmland samt Kultur i skolan och Ung kultur möts (UKM). Verksamheterna finns kvar men med ett nytt gemensamt namn. Syftet med sammanslagningen är ökat samarbete.