Stor filmgala i helgen | Region Värmland

Stor filmgala i helgen

[NYHET] Hela 49 nyproducerade värmländska filmer är med och tävlar under galan Filmörnen i Karlstad under lördagen den 12/9. Nytt för i år är prisklassen Bästa HBTQI. 

Allt från läskiga och roliga animationer till sköna musikvideos, dokumentärer och välspelade dramer – det blir det på årets upplaga av Filmörnen som äger rum på Arenan i Karlstad kl 10-19 lördagen den 12/9. Filmerna gör upp om massor av priser och en lämnar galan med Filmörnenstatyetten. I år samarbetar Filmörnen med Värmland Pride och priset för Bästa HBTQI kommer delas ut.

Under Filmörnen kan du även se resultatet av förra helgens Noomaratonfilmer, och av dem koras två vinnare (jury och publik). Dessa går sedan vidare till en nationell final. Dessutom blir det en workshop/performance om skönhet som handelsvara, kl 16-17 på lördagen. 

Filmörnen är en del i Region Värmlands arbete för att bidra till utvecklingen av filmskapandet i Värmland. Vi arrangerar festivalen tillsammans med Värmlands Filmförbund. 

I Årets Filmörnenjury sitter:
Carina Ekman, skådespelare och regissör
Johanna St Michaels, regissör, fotograf och producent
Wilhelm Forsnäsgård, motion designer Ord & Bild

Jurymedlemmen Johanna St Michaels håller också i en workshop/performance om skönhet som handelsvara, kroppsligt förfall och den kvinnliga sexualiteten. Under 14 års tid arbetade Johanna St Michaels som modell. Hon tar oss med på en tidsresa i monologform, där vi får se konsekvenserna av skönhet från en annorlunda vinkel. Workshopen kallas Aspekter av Jaget och du kan uppleva den under Filmörnen 12/9 på Arenan mellan 16.00-17.00. Fri entré! 

Bild på Robert P. Olsson

Robert P. Olsson

Konsulent

Avdelningen för kulturutveckling

Visning och spridning av film.

054-701 10 88

072-731 17 12

robert.olsson@regionvarmland.se