Sök EU:s hållbarhetspris inom energi | Region Värmland

Sök EU:s hållbarhetspris inom energi

[NYHET] Arbetar du med innovativa och smarta hållbara energiprojekt? Berätta för EU om ditt projekt och få möjlighet att vinna EU Sustainable Energy Award vid EU:s vecka för hållbar energi (EUSEW), samt chansen att utses till hållbar energiledare.

EU Sustainable Energy Week (EUSEW) sker varje år i juni. Den inkluderar en månad med en rad aktiviteter – inkluderat konferenser, lokala evenemang kopplat till hållbar energi, samt EU Sustainable Energy Awards. Detta hållbarhetspris är en utmärkelse för Europas bästa projekt inom hållbar energi och kan ansökas av företag, myndigheter, energibolag, kooperativ och handelskamrar med projekt inom detta område. Syftet med priset är att lägga fokus på nya innovativa projekt som använder ny teknik för bland annat effektiv energiåtervinning. EU:s Sustainable Energy Awards är tillägnad för att bygga en säker energiframtid för Europa och syftar till att främja energisparande, skapa förnybara energiprojekt samt initiativ i hela Europa.

För att ha en chans att vinna hållbarhetspriset måste projektet vara baserat i EU, Island, Norge, Albanien, Bosnien och Hercegovina, fd jugoslaviska republiken Makedonien, Montenegro, Serbien, Turkiet, Israel, Moldavien, Schweiz, Färöarna eller Ukraina.

Sista dagen att ansöka om priset är 22 februari. 

Mer information om ansökan hittar du här.