Nu släpps programmet | Region Värmland

Nu släpps programmet

[NYHET] Värmlands bokfestival den 17-18 november kommer innehålla mer än 120 programpunkter under två dagar. Föreläsningar, workshops, barnaktiviteter, scensamtal, teater och dans är något av allt man kan uppleva. Dessutom finns ett åttiotal utställare på plats med fyllda bokbord.  

I snart ett år har vi på Region Värmland och våra referensgrupper arbetat med att sätta samman programmet, bland annat utifrån årets tema som är jämställdhet och mångfald.  

Det finns många värmländska författare och andra kulturutövare på plats, men också en hel del nationellt och internationellt kända namn.  

Vi är glada över att kunna presentera Fredrik Backman (författare till En man som heter Ove), som kommer samtala med Stefan Holm om skrivande och sport.  

Vi välkomnar också Viveca Sten (Morden i Sandhamn) och hennes dotter Camilla Sten. Gemensamt har de startat en spännande bokserie för unga.  

Andra kända namn är författaren och litteraturforskaren Ebba Witt-Brattström, Lasse Anrell som gett ut en fotobok om Värmland, skådespelaren och musikern Johan Östling som nu debuterat som författare, journalisten Dan Josefsson, som bland annat gjort SVT-dokumentären om mordet på fyraårige Kevin i Arvika. 

Det finns också mycket innehåll på temat konst och hemslöjd, bland annat flera workshops.

Webbsändning på bibliotekvarmland.se

Värmlands bokfestival fortsätter att satsa på barn och ungdomar, som har fri entré. Under fredagen är över 600 barn och skolungdomar redan inbokade tillsammans med sina lärare. Det kommer finnas möjlighet att träffa barnboksförfattare och illustratörer, som exempelvis Per Gustavsson (Så gör en prinsessa), se Alfons Åberg-teater, göra pins eller vara med på zombie-kull eller sagoläsning, som finns på flera språk i Bibliotek Värmlands monter.

För unga finns även möjlighet att pröva på 3D-printing, VR, rollspel samt olika föreläsningar. UKM, Ung kultur möts, firar 20-årsjubileum vilket förstås firas med musik, poesi, dans och trolleri med mera. 

Nytt för i år är samarbetet med Föreningen Framtidsfrön där åtta skolklasser skriver varsin bok som säljs på festivalen. 

En annan nyhet är att vi sänder direkt på webben från en av våra scener, för att öka delaktigheten. Sändningen kommer finnas på bibliotekvarmland.se och visas dessutom på flera bibliotek i länet. 

Hela programmet med alla tider och scener finns på varmlandsbokfestival.se

Öppettider: 

Fredag 17 november kl. 09.00-18.00 

Lördag 18 november kl. 09.00-17.00 

Priser: 

Vuxen: 80 kr 

Studerande: 40 kr 

Pensionär: 40 kr 

Pensionär special: (fri entré fredag kl 09.00-14.00) 

Barn och ungdom: fri entré 

Samtliga workshops och program ingår i biljettpriset  

Kontakt: 

Ricky Andreis, projektledare event, Region Värmland  

E-post: ricky.andreis@regionvarmland.se  

Tel: 054-701 10 52, 072-701 05 13