Region Värmlands Brysselkontor söker praktikant till vårterminen 2019 | Region Värmland

Region Värmlands Brysselkontor söker praktikant till vårterminen 2019

[NYHET] Är du intresserad av att arbeta med regionala tillväxtfrågor i ett internationellt sammanhang? Ta då chansen att praktisera på Region Värmlands kontor i Bryssel. Praktiken ger dig möjlighet att få god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel.

Region Värmland European Office söker nu en praktikant för vårterminen 2019. Huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: omvärldsbevakning, nyhetsgranskning, deltagande och rapportering från seminarier och konferenser, upprätthållande av kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer såväl i Bryssel som i Värmland, samt agera som stöd vid arrangemang och planering av gruppbesök.  

Vi ser gärna att du som söker studerar statsvetenskap eller annan relevant utbildning. Det är önskvärt att du har koppling till Värmland, eller studerar vid Karlstads Universitet, men det är inte ett krav. 

Praktiken kommer att följa terminen och därmed starta i januari och pågå fram till juni. Exakta datum fastställs efter att praktikplatsen är tillsatt. Praktiken är oavlönad, men det finns möjlighet att söka Erasmusstipendiet för praktik utomlands.

Ansök genom att skicka CV och personligt brev till kansliet@regionvarmland.se senast den 26 oktober 2018.

Nedan följer bifogad praktikannons: 

Praktikant Bryssel 2019 VT