Turism och friluftsliv – internationell inriktning

Drömmer du om att jobba med vildmark, äventyr och praktiskt ledarskap? Vill du lära dig mer om internationell turism och global tillväxt? Den yrkesinriktade utbildningen Turism & friluftsliv ger dig en gedigen grund och goda förutsättningar till jobb inom aktivitetsturism. 

Utbildningsort: Stöllet
Längd: 3 terminer
Start: Augusti 
Sista ansökningsdag: löpande intag fram till kursstart

Utbildningen vänder sig till dig som gillar vildmark, äventyr och människor och som inte enbart ser Sverige som din arbetsplats. Du får ökade kunskaper om Sveriges potential när det gäller internationell turism och möjlighet att förlägga din praktik utomlands i länder som vi har samarbete med. Du får lära dig att arbeta med praktiskt ledarskap och utvecklas som instruktör. Stort fokus läggs på att kunna kommunicera med och entusiasmera grupper och individer. De senaste åren har alla som sökt jobb i Sverige och Norge fått en anställning efter avslutad utbildning. Kursen är gymnasial. Utbildningen innehåller turer där du får öva på både teoretiska och praktiska färdigheter samt ledarskap. Utbildningen är på 3 terminer, termin 1 och 2 är förlagd på skolan med boende på skolans internat. Termin 3 är på distans med 4 närträffar.

Under termin 1 och 2 förbereder du en praktikuppgift inför den tredje terminens utlandspraktik. Det kan till exempel vara att undersöka hållbar turism i Nepal eller den internationella turismen i Sverige. Det är dina önskemål i samtycke med kursledare som styr. Förutom utlandspraktiken erbjuder utbildningen både en vinter och en sommarpraktik.

Några av våra turer är:

  • Vårskidåkning på norsk Vestlandet.
  • Vinterskogstur till Tandövardens naturreservat.
  • Höstvandring till norska Rendalssölen.
  • Forsränning och forspaddling i Trysil/Klarälven.
  • Sommarfjällvandring i Skäckerfjällen. (Jämtland)
  • Vinterturvecka i Grövelsjön och 10 dygns påbyggnadskurs i Kebnekaiseområdet eller motsvarande högalpin terräng

Inom skolområdet finns möjligheter till kanoting och fiske. Trysil, Branäs och Hovfjällets skidanläggningar samt Skidtunneln i Torsby ligger inte långt bort och Norge med dess alpinområden (Rendalssölen, Rondane, Dovre och Joutenheimen) finns inom rimligt avstånd. Inom någon timme når du också Vänern. 

Läs de nuvarande deltagarnas blogg

Läs lärarnas nyhetsblogg om utbildningen

Kontakt

Bild på Lasse Lanker

Lasse Lanker

Ämneslärare

Klarälvdalens folkhögskola

Turism- och Friluftsliv

0563–252 15

072-209 64 09

lasse.lanker@regionvarmland.se

Bild på Lars Jonsson

Lars Jonsson

Ämneslärare

Klarälvdalens folkhögskola

Lärare/kursansvarig Turism- och Friluftsliv

0563-252 14

070-5447845

lars.jonsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 16 januari, 2018