Grundkursen

Det här är en kurs för dig som vill kombinera studier på anpassad nivå med praktisk träning som underlättar din vardag.

Utbildningsort: Kristinehamn
Längd: 1 – 3 år
Studietakt: 20 timmar per vecka, helfart
Start: 20 augusti 2018
Sista ansökningsdag: 15 maj 2018. Kontinuerligt intag i mån av plats.

Kursen ger dig verktyg för att bli bättre rustad för fortsatta studier eller komma närmare ett arbete eller annan sysselsättning. Du får chans att träna på vardagliga moment som ekonomi/hushållning, matlagning och boendeträning. Du får också träna på socialt samspel i en liten grupp samt öka självständighet och självkänsla.

Några dagar i veckan läser du enkel svenska och enkel matematik. Övriga dagar innehåller praktisk verksamhet, omvärldskunskap, minnesträning och dataspel. Det ingår även friskvård och friluftsliv med mera.

Om kursen

• De första veckorna är prova-på-veckor.
  • Samling varje morgon med kaffe/te/choklad.
  • Du ingår i en grupp på 10 personer.
  • Veckan består av 20 timmar lektioner.
  • Din närvaro följs upp varje vecka.
  • Klassen har ett hemklassrum.
  • Kursen har en liten personalgrupp.

Du får individuell målplanering utifrån behov och förutsättningar. Skoldagarna innehåller lektioner som är gemensamma för hela klassen. Du får också tid för eget arbete utifrån din egen målplanering. Du får möjlighet att hitta ditt eget arbetssätt och prova olika typer av hjälpmedel.

Bild på Peter Fällman

Peter Fällman