Konstnärligt basår- Bild & Form

Konstnärligt basår – Bild- och form vänder sig till dig som vill få en grundläggande konstnärlig utbildning. Basåret ger dig möjlighet att söka vidare till högre konstnärliga utbildningar eller fortsätta på egen hand.

Utbildningsort: Kyrkerud, Årjäng
Längd: 1 år
Start: Augusti 2018
Sista ansökningsdag: Förlängd ansökningstid

Undervisningen på Konstnärligt basår – Bild & Form ger dig möjlighet att prova på övningar i olika material och tekniker inom utbildningens ämnen. Ämnen som ingår är till exempel keramik, måleri, teckning, grafik, foto, skulptur och textil. Övningarna utgår ibland ifrån tydliga teman och ibland från rena studier. På schemat står bland annat färg, form- och materiallära samt bildanalys och komposition. Det finns ett stort utrymme för dig att hitta och utveckla ditt eget bild- och formspråk.

Innehållet på utbildningen kan delvis förändras enligt gruppens önskemål och behov. Skolan erbjuder även ett antal så kallade valbara veckor inom olika konstnärliga områden som du får välja mellan. Vårterminen avslutas med en stor gemensam utställning. Under två veckor arbetar du med att färdigställa dina verk, diskutera hängning och samarbeta med övriga i klassen.

Återkommande på skolans gemensamma schema finns kroki och föreläsningar i konsthistoria, samtidskonst och andra samhällsaktuella ämnen.Det ingår även olika studiebesök till olika konstutställare och verksamma konstnärer. Två gånger per år gör hela skolan uppskattade studieresor där du bland annat får besöka konsthögskolor, gallerier, konsthallar och museer.

Konstnärligt fördjupningsår

Vill du studera ytterligare ett år och fördjupa dig inom bild och form så kan du söka vårt konstnärliga fördjupningsår. Under fördjupningsåret får du arbeta med en projektidé och redovisa dina färdiga projekt.

Läs mer om Konstnärligt fördjupningsår.

E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Telefon: 0573 – 133 40