Studio Molkom

Studio Molkom är ett nybyggt film- och teaterhus på Molkoms Folkhögskola. Studion inrymmer en studio för filminspelning, en så kallad black box, och möjlighet till teaterscen. Främst är studion till för skolans kursdeltagare, men den går också att hyra.

Sedan maj 2012 står Studio Molkom, en studio med högteknologisk black box, klar på Molkoms folkhögskola. Det nybyggda film- och teaterhuset erbjuder kursdeltagarna på film- och skådespelarlinjerna en utbildningsmiljö som är anpassad efter branschens krav på teknisk kapacitet. Förhoppningen är att också kunna vara en resurs för värmländsk teater och film.

Studio Molkom är en multifunktionell svartmålad lokal med kontrollrum, catwalk runt om, trossar för lampor och dekorelement, travers för att kunna ta in och ut rekvisita och styrka i stommen som krävs för att bygga både hög och tung scenografi.

Lokalen är anpassad för att jobba i. Utöver travers, finns verkstad, kulissförråd och lastkaj i direkt anslutning. Vi har bra logistik för en arbetande studiomiljö både för teater och filminspelningar. Huset inrymmer också redigeringsrum och en biograf och när en produktion testas i redigeringen kan du direkt se resultatet på bioduken.

Vi på Molkoms folkhögskola strävar efter att bli den ledande folkhögskolan inom media och har satsat på Studio Molkom av den anledningen. Vi vill göra skolan bättre. Målsättningen är ett hus där film och skådespeleri kan leva tillsammans. Allt från teateruppsättningar till filminspelningar och konferenser ska kunna ta plats hos oss. Vi tycker att det är väldigt kul om det kan komma hit produktioner och är du nyfiken så välkomnar vi samarbeten.

Hyr Studio Molkom

Studio Molkom går att hyra för allt från konferenser till filminspelningar och teateruppsättningar. Är ni intresserade kan ni ta kontakt med Siri Nilsson, internatföreståndare.

Kontakt

Bild på Siri Nilsson

Siri Nilsson

Internatföreståndare

Molkoms folkhögskola

070-380 32 31

siri.nilsson@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 26 februari, 2015