Allmän kurs NPF – Estet

Utbildningen vänder sig till dig som vill läsa in gymnasiet och är i behov av särskilt stöd för att klara av studierna. Du har diagnosen NPF (Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning), t.ex. ADHD eller AST (Aspergers syndrom eller högfungerande autism).

Utbildningen har estetisk inriktning och styrs av dig som deltagare. Innehållet varierar utifrån vilka intressen som finns i gruppen. De estetiska ämnena i utbildningen är till för att avlasta dig som studerar.

Du läser gymnasiegemensamma ämnen kombinerat med praktiskt estetiskt arbete. Utbildningen ger dig grundläggande behörighet att söka vidare till högskola/universitet eller andra högre studier. Den estetiska delen av utbildningen är inte behörighetsgivande. Men om du vill är det möjligt att även bli behörig i de estetiska ämnena.

Du går i en mindre klass med större möjlighet att få stöd i lärandet. Studietakten anpassas efter dina behov, i en lugn miljö med egen studieplats. Läsplattor/datorer och smartboard används aktivt som en del i undervisningen.

Bild på Maria ”Mia” Palmestål

Maria ”Mia” Palmestål

Lärare/kursansvarig Allmän kurs NPF - Estet.
Karlstad

0553 – 100 04 (växel)

maria.palmestal@regionvarmland.se

Här kan du recensera din utbildning