Kursdeltagare på Molkoms folkhögskola

SMF – Studiemotiverande folkhögskolekurs

Kursen vänder sig till dig som är arbetssökande (och lägst 16 år) eller deltar i jobb- och utvecklingsgarantin (oavsett ålder), och saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan.  Denna kurs är ett samarbete med Arbetsförmedlingen.

Utbildningsort: Molkom/Karlstad
Längd: 13 veckor
Start:  Två uppstarter per år

Mål för kursen

• Vara en väg till både studier och jobb.
  • Få nya kontakter och referenser.
  • Se fler möjligheter inför framtiden.
  • Stärka ditt självförtroende.

Kursinnehåll

Kursens upplägg varierar, mycket beroende på dina egna intressen och önskemål samt skolans inriktning. Fokus ligger på att underlätta steget till studier, att motivera dig att slutföra dina studier samt öka dina chanser till jobb. Folkhögskolan tar fram en individuell studieplan tillsammans med dig. Du kan repetera kärnämnen, träna studieteknik och pröva andra aktiviteter. Du får även personlig studievägledning och coachning för att på bästa sätt bli lotsad vidare till fortsatta studier.

Kursintyg

Kursen pågår under 3 månader och avslutas med att du får ett intyg. Kursen är ej behörighetsgivande i gymnasieämnen.

Gå kursen

För att få en plats på kursen, kontakta din Arbetsförmedling.

Sidan uppdaterades den 18 september, 2017