Skrivretreat

En uppskattad kurs sedan flera år tillbaka är vårt Skrivretreat där du i lugn miljö och avslappnat tempo ägnar du dig åt dig själv och att utveckla ditt eget skrivande.

Utbildningsort: Molkom
Längd: 31 juli-4 aug 2017
Start: 31 juli
Sista ansökningsdag: 5 maj 2017 OBS! Vi tar fortfarande emot anmälningar, då det finns några platser lediga.

Skrivretreat anmälningsblankett 2017

En härlig skrivvecka för dig som i princip är ”självgående”.    

Det här är ett unikt tillfälle för dig som skriver att kunna arbeta självständigt och fokuserat med ett eget skrivprojekt. Och samtidigt kunna låta dig inspireras av, och byta erfarenheter med andra i samma situation!     

Utflykt till Brattforsheden med Skrivretreat 2016

Utflykt till Brattforsheden med Skrivretreat 2016

På dagarna är skrivandet fritt. Rum att sitta och skriva i finns, både gemensamt och enskilt. Varje deltagare jobbar självständigt med sitt eget projekt och på sin medtagna dator eller med block och penna. Frukost, lunch, middag och fika delar upp dagen i olika pass. Kanske skriver du hela dagen lång, kanske tar du en promenad efter frukost, kanske passar du på att läsa eller meditera? Om kvällarna träffas vi för samkväm/samtal, där vi diskuterar skrivande och våra processer. Vi ventilerar saker bara andra skrivande kan förstå; vi ger varandra tips och idéer – och delar med oss av det vi vill dela med oss av. 

Observera att Skrivretreat inte är en skrivarkurs, utan en möjlighet för dig som redan arbetar på ett skrivprojekt att kunna träffa andra i samma situation. Kursens upplägg bygger på helpension under kursdagarna. Möjlighet finns att förlänga vistelsen över helgen (med självhushåll del av helgen).

 

Retreatvärd: Sofie Jansson                  
Molkom är egentligen hemmaplan för Sofie, som numera är bosatt i Göteborg. Förutom att leda kurser gör hon kortfilmer, smycken, designar hemsidor, fotograferar, skriver och spelar teater! Hon har dessutom studerat skrivpedagogik och är en av personerna bakom skriva.net. Sofie har publicerats i antologier på både engelska och svenska. 

Sidan uppdaterades den 9 maj, 2017