Läsfrämjande insatser på skollov

Region Värmland har beviljats medel av Kulturrådet till läsfrämjande insatser under skollov. Folkbiblioteken i Värmland kan söka dessa medel direkt från Region Värmland för att arrangera lovaktiviteter med läsfrämjande i fokus.

Syfte med stödet: Att öka tillgången till läsfrämjande aktiviteter i Värmland för barn och unga.

Hur går ansökan till: Ansök via formuläret nedan.

Högsta sökbara belopp är 15 000 kronor per skollov. Stödet söks inför varje skollov.

Ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum för lovaktivitet under:

Sportlov: 9 januari.

Påsklov: 9 februari

Sommarlov: 9 april

Höstlov: 10 september

Beslut kommer ca 3 dagar efter att ansökningstiden har gått ut.

Information om tillgängligheten för den publika verksamheten ska finnas på webbplats, sociala medier eller evenemangskalender

I allt relevant informationsmaterial (annonser, affischer, sociala medier etc.) ska det framgå att Kulturrådet har beviljat bidrag för aktiviteten och att det sker med stöd av Region Värmland.

Återrapportering

En utvärdering lämnas senast 30 dagar efter genomfört arrangemang. Den ska inkludera:

• Antal besökare/workshopsdeltagare
  • Antal arvoderade/professionella medverkande aktörer

Utvärderingen får gärna inkludera inbjudan, länkar, affischer och annan information. Separat blankett för återrapportering medföljer beslut om beviljat stöd.

Prioriteringar

Vi prioriterar regional spridning, likvärdighet i länet samt de grundläggande perspektiv som finns i Värmlands regionala biblioteksplan 2017-2020.

Bild på Annica Arvidsson

Annica Arvidsson