Noomaraton

Sveriges roligast filmtävlingen där du gör film på 24 timmar, i ett lag på max 4 personer efter givna regler. Tävlingen genomförs första helgen i september varje år. Alla är välkomna att delta – gammal som ung, amatör som proffs.

Startskottet går 1 september, klockan 9.00 lördag morgon, och målgång sker exakt ett dygn senare. Under dessa 24 timmar ska du och ditt lag göra en film på 5 minuter utifrån årets kriterier, ett tema, tre föremål och tre platser. Kriterierna tillkännages vid tävlingsstart, via sms.

Filmerna visas 2 september klockan 18.00 på Arenan i bibliotekshuset, Karlstad. Under visningen tävlar lagen om publikens pris, samt juryn utser dessutom två vinnarlag som får representera Värmland på riksfinalen som sker den 29 september i Stockholm.

Hur gör jag för att vara med och tävla?

Du anmäler dig via den här sidan senast klockan 12.00 fredag 31 augusti.

Deltagande lag får bestå av max fyra personer. Lagmedlemmar är de som är inblandade i själva produktionen. Skådespelare, statister och andra som hjälper till behöver inte räknas in i laget.

Viktiga datum för 2018 års Noomaraton

31/8 Anmäl ditt lag senast kl. 12.00.
1/9 Varje deltagande lag får ett sms och/eller ett mejl med tävlingsreglerna kl. 09.00.
2/9 Deltagande filmer läggs upp på Youtube senast kl. 09.00.
2/9 Filmvisning och prisutdelning på biografen Arenan i bibliotekshuset, Karlstad klockan 18.00.

29/9 Riksfinal på Filmhuset i Stockholm. Två värmländska bidrag. Vinnaren i Riksfinalen belönas med 10 000:- från Scandinavian Photo.

Mer info på noomaraton.se

Jury

Allixandra Jonasson

Allixandra Jonasson har gjort många filmer i flera olika genres samt jobbat med film på Drömsommarjobbet, Region Värmland. Hon har bland annat vunnit pris för bästa manus och fått filmstipendium för sitt kreativa arbete inom film. En bra film för Allixandra är en film som lämnar avtryck, gestaltar känslor och har ett bra samspel mellan alla olika delar.

Omar Al-Dakkak

Omar Al-Dakkak föddes i Damaskus. Där började han jobba som klippare och kameraman 2008. Han gjorde korta filmer, TV-program och reklam och
fick möjlighet att använda sina kunskaper för att lära elever att redigera. Senare jobbade han i Akademi-Filmskolan i Egypten. Nu jobbar Omar som filmare i Karlstad. Han har jobbat med Karlstad kommun, Riksteatern Värmland och som kameraman i olika företag i Karlstad och Stockholm.

Ricky Lee Earl

Ricky Earl är Creative Director på Karrot Animation, en studio som vunnit pris från både BAFTA och Emmy. Studion är baserad i London, men Ricky bor och arbetar i Karlstad. Han har arbetat inom animationsindustrin sedan han avslutade sina universitetstudier 2010, som bland annat storyboard artist, 2D/3D-animatör, FX-artist, konceptdesigner och regissör.

Kontakt

Bild på Kjerstin Persdotter

Kjerstin Persdotter

Konsulent

Avdelningen för kulturutveckling

Film, barn och unga

054-701 10 82

070-539 09 12

kjerstin.persdotter@regionvarmland.se

Anmäl ditt lag här

Sidan uppdaterades den 15 augusti, 2018