Projektledare energi/klimat

Avdelningen för regional tillväxt söker en projektledare inom området för energi och klimat. I rollen kommer du att tillsammans med bland andra Energikontoren Sverige, Energimyndigheten arbeta utifrån internationella och nationella energi- och miljömål. 

Inom ramen för avdelningen för regional tillväxt arbetar Region Värmland med energi och klimatfrågor. Detta gör vi genom strategiska satsningar, genom olika projekt och samarbeten. Tillsammans med bland andra Energikontoren Sverige, Energimyndigheten arbetar vi med utgångspunkt från internationella och nationella energi- och miljömål. Som en integrerad del av avdelningen finns Energikontor Värmland, ett energikontor som samordnar uppdrag och projekt. Vi arbetar för en effektivare energianvändning och ökad andel förnybar energi.

På Energimyndighetens uppdrag samordnar vi Sveriges kommunala energi- och klimatrådgivare.  De regionala energikontoren täcker hela landet och har erfarenhet av att arbeta med energi- och klimatfrågor inom de flesta branscher och sektorer. Över hela landet har man framgångsrikt samarbete med exempelvis tillverkningsindustrin, fastighetsägare, villaägare, lantbruk, service och handel. 

Dina arbetsuppgifter  

Som projektledare kommer du att stödja och leda deltagande nätverksföretag framåt i arbetet med energieffektiviseringar. Du kommer vara involverad i andra projekt som hjälper företag att minska sin energianvändning där du bland annat informerar om energikartläggningsstöd och du kommer vara stödjande i arbetet med att samordna de kommunala energi- och klimatrådgivarna i Värmland. Du ska kunna driva processer framåt och vara kommunikativ då du kommer att träffa många representanter från företag och myndigheter. Som projektledare ansvarar du självständigt för projektet inklusive budget. 

Avdelningen för regional tillväxt arbetar med att utveckla Värmland inom en rad olika områden. Bland annat inom energi och klimat, infrastruktur och kommunikationer, internationella frågor, jämställdhet, näringsliv, forskning och innovation samt med att höja länets utbildningsnivå och öka kompetensmatchningen i näringslivet och inom offentliga organisationer. Avdelningen jobbar också med beredning av projektansökningar. 

Din bakgrund  

Vi vill att du har:  

  • Akademisk utbildning som arbetsgivaren anser relevant.  
  • Energitekniska kunskaper, främst energi- och miljöingenjör eller liknande. 
  • Erfarenhet av att leda projekt. 
  • Erfarenhet av processledning.  
  • Lätt för att samarbeta.   
  • God förmåga att leverera och hålla tidsplaner.  
  • Lösningsfokus och lätt för att se helhet och sammanhang.  
  • Förmågan att kommunicera väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.  
  • Erfarenhet av arbete med regional utveckling, gärna inom energi, klimat och miljöområdet, är meriterande.  

Om anställningen  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. 

Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. 

Ansökan 

Ansök här 

Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti 2018. 

Kontakt  

Birgitta Nilsson 
Regional utvecklingschef 
E-post: birgitta.nilsson@regionvarmland.se  
Telefon: 054-701 10 55 

John Johansson 
Rekrytering, Qtym  
E-post: john.johansson@qtym.se 
 

Att jobba på Region Värmland  

Region Värmland är en regional utvecklingsorganisation. Vi skapar förutsättningar för en hållbar tillväxt i Värmland. Det är självklart för alla medarbetare på Region Värmland att bemöta alla respektfullt, motverka diskriminering och arbeta integrerat med jämställdhets- och jämlikhetsfrågor. Vi värdesätter mångfald och arbetar för att vår arbetsplats kännetecknas av ett öppet och tillåtande klimat där varje medarbetares individuella förutsättningar och kompetens tas tillvara.  

Vårt arbete utgår alltid från vår värdegrund och ledorden lyhördhet, handlingskraft och kompetens.   

Läs mer om Region Värmland 

Övrigt  

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.

Sidan uppdaterades den 11 juli, 2018