Statistik på ett nytt sätt

Statistik om jämställdhet och ojämställdhet är ett viktigt verktyg för förändring. Men för att det ska lyckas behöver siffrorna presenteras på ett sätt som människor verkligen kan ta till sig och förstå.

AHA Värmland, som drivs av Region Värmland tillsammans med Länsstyrelsen Värmland med stöd av Tillväxtverket, är ett sätt att göra statistik relevant och intressant. Med humor och fakta vill vi nå ut till fler och att skapa en ökad medvetenhet även i grupper där jämställdhet inte brukar diskuteras – speciellt bland unga. Målet är att HAHA ska skapa mer AHA.

I kampanjen medverkar kända ståuppkomiker som Ludde Samuelsson, Josefin Johansson, Petrina Solange och Erik Axelsson. I en rad filmer varvas komikernas specialskrivna skämt med fakta om jämställdheten i Värmland. Filmerna tillsammans med färsk SCB-statistik över jämställdheten i länet finns samlad på en kampanjsajt.

Kampanjen lanserades våren 2017 på en gymnasieskola i Karlstad, där ett femtiotal ungdomar deltog i en lektion om jämställdheten i Värmland. Se en film från lanseringen här nedanför.

ahavärmland.se hittar du här. (öppnas i nytt fönster)

Här finns AHA Värmland jämställdhetsstatistik som pdf. (öppnas i nytt fönster)

 

Kontakt

Bild på Marianne Nilsson

Marianne Nilsson

Strateg Jämställd regional tillväxt

Avdelningen för regional tillväxt

054-701 10 54

marianne.nilsson@regionvarmland.se

Bild på Kristofer Brüngel

Kristofer Brüngel

Kommunikatör

Kommunikationsstaben

054-701 10 70

kristofer.brungel@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 5 mars, 2018