För en modernare mansroll

Visste du att en fjärdedel av alla killar anser sig ha större rätt än sina partners att bestämma hur de ska ha sex, att värmländska pappor står för bara en fjärdedel av all föräldraledighet men nästan alla misshandelsfall – och att självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga män i Värmland?

Vad beror det på? En förklaring är fördomar om hur en riktig man förväntas vara. Det behövs en modernare och mer tillåtande mansnorm. Därför driver Region Värmland satsning En riktig man (öppnas i nytt fönster)

En riktig man rullar som kommunikationskampanj hela säsongen 2017/2018 i Färjestad BK:s Löfbergs Arena. Kända idrottare, FBK-profiler och mindre bekanta värmländska män medverkar – förebilder som delar med sig av sina egna historier om att bryta mot den klassiska mansnormen. 

Liten låda om stora frågor

Samtalslådan ”Vad är en riktig man?” får igång diskussioner om hur det är att vara man. Den innehåller bland annat en samtalsguide skapad i samarbete med Make Equal (öppnas i nytt fönster), baserad på deras konceptet #killmiddag. Perfekt att plocka fram på jobbet, skolan, idrottsföreningen eller med kompisgänget.

Läs mer och beställ samtalslådan 

enriktigman.se (öppnas i nytt fönster)

 

Bild på Marianne Nilsson

Marianne Nilsson

Projektledare Jämställd regional tillväxt

Avdelningen för regional tillväxt

054-701 10 54

marianne.nilsson@regionvarmland.se

Bild på Kristofer Brüngel

Kristofer Brüngel

Kommunikatör

Kommunikationsstaben

054-701 10 70

kristofer.brungel@regionvarmland.se

Sidan uppdaterades den 30 januari, 2018